Watervallen in het land van de samba!
Door: Vic
Blijf op de hoogte en volg Victor
15 September 2007 | Brazilië, Foz do Iguaçu
Na een klein weekje in het land van de tango zijn we dan nu in het laatste land (alweer) van onze reis aangekomen: het land van de samba, BRAZILIË!
Om even bij het begin te beginnen. Afgelopen donderdag om 20:30 uur pakten we de bus vanuit Buenos Aires. We hadden de beste plekken van de bus, namelijk bovenin en helemaal vooraan. Verder hadden we klasse Cama, dat zit tussen de goedkoopste en duurste klasse (waarin je de stoel helemaal horizontaal kunt stellen) in. Maar wat een beenruimte had zelfs ik! Ik kon mijn benen helemaal strekken! Gelukkig maar, want de rit duurde maar liefst 18 uur. En het kostte ons minder dan €40 p.p. Daarbij inbegrepen: uitgebreide avondmaaltijd MET wijn, glas champagne, ontbijt (wat in Argentinië niet echt veel voorstelt), uitgebreide lunch, weer met wijn. Echt luxe, en alles beter dan in een vliegtuig (beenruimte en eten dus). Rond 15:00 uur kwamen we aan in Foz do Iguaçu en wat was het warm! In B.A. was het 18 graden, hier 35! Gelukkig vonden we een goede pousada, dat is een soort bed & breakfast, met airco op de kamer. Wat meteen opviel/tegenviel waren de prijzen. Geen kamer meer onder de €10,- Hier kost een kamer €20,- Okee, nog steeds niet duur, maar wel het dubbele van wat we tot nu toe hebben betaald. En daar krijgen we wel wat voor. Voorbeeld: het ontbijt. Wow, koffie, thee, chocolademelk, yoghurt, broodjes, brood, 2 soorten cake, ham, kaas, 4 soorten fruit, vruchtensap, roerei, koekjes! Niet normaal!
Vandaag zijn we naar de watervallen geweest. Eerst een busritje van ongeveer 20 minuten, toen het nationaal park in en daar weer met een bus. We dachten dat we daarna nog een eindje moesten lopen, maar we waren vrijwel meteen bij de watervallen. De eerste aanblik viel wat tegen, maar gelukkig konden we toch nog doorlopen en kregen toen een geweldig uitzicht op de watervallen. De enige pecht die we hadden was dat het regende! Het was de eerste regen in 80 dagen! Dat was dus een beetje pech. Als het morgen beter weer is gaan we een dagje terug naar de Argentijnse kant om van daaruit de watervallen te bekijken. De Braziliaanse kant geeft namelijk een mooi panoramisch overzicht, terwijl je van de Argentijnse kant dichterbij kunt komen...we zijn benieuwd. Als het geen goed weer is gaan we waarschijnlijk verder naar onze volgende bestemming.
Tot zover, Cin wil wat plaatjes plaatsen.
Heel veel liefs,
Vic en Cin
16 September 2007 - 08:02
Naath:
WAUW!!! Daar zijn de Niagara watervallen geloof ik niks bij! Geweldig! Ik hoop dat het lukt nog dichterbij te komen, ben benieuwd!
En Vic; een echte hollander ben je nog wel hoor! ;-) (20 euro voor een kamer duur vinden!)
Liefs uit Enschede -
18 September 2007 - 11:35
Ouders Varsseveld:
We kunnen ons voorstellen dat jullie nu zeggen: nog maaaaaar 4 weken. Wat zou het leuk zijn als Victor de kans kreeg met een originele Braziliaanse band mee te spelen. Wie weet...., met het tangoritme kan hij kennelijk letterlijk uit de voeten. -
18 September 2007 - 18:48
Buffalo Branco:
Medianeira overleefd? Wij op het nippertje ;-). Onze bus stopte echt bijna in elk plaatsje en de arco ging weer heerlijk uit na een tijdje. Was me toch weer een busritje. Onderweg werd nog ff een moter in het laadruim geschoven... Anyway, we gaan morgen drie dagen de pantanal in. Misschien Bonito daarna... Laat ff weten hoe dat was.
Ciao. -
19 September 2007 - 15:16
Marian En Aad:
halo amogo's hier in afrika is het erg mooi we zijn nu zo'n 9 dagen onderweg
en het is hier prachtig en we hebben een erg leuke groep leuk he' dat we zo ver van elkaar zo'n kontakt hebben het gaat prima met ons en hebben jullie bericht gelezen tot gauw liefs en een dikke kus van mam en pap -
19 September 2007 - 15:22
Mam En Pap:
hoy naat en bas-jan en julia en jack
als je dit bericht leest wwet je dat we het naar onze zin hebben erg mooi weer en een
prachtige natuur we zijn vandaag in walvisbaai in namibie gewest erg mooi
dikke kus voor jullie en een dikke knuffel tot mails -
19 September 2007 - 15:34
Marian:
hallo lieverts dikke kus van mam alles goed hier snel een berichtje mis jullie niet erg he veel te druk heel veel liefs doei. -
19 September 2007 - 19:30
Anita:
Cool, cool! Ik heb jullie foto's aan iedereen hier laten zien en ze waren allemaal zeer enthousiast!!! >_^
ciao -
19 September 2007 - 19:31
Anita Again:
by the way... mooi dansje, hoor, Victor... heheheheh -
21 September 2007 - 13:17
Hans:
gave plaatjes!
Nog even en dan heb ik er ook!
Vandaag begint het goed, vanavond in jullie hometown Arnhem geldredome, Faithless. Erg super ben zeer benieuwd hoe het zal gaan. Jullie zien mijn resultaten wel op mijn website: www.kreuzter-fotografie.nl
Nog veel meer plezier en mooie ontdekkingen.
Hans -
22 September 2007 - 16:47
Erika Luijendijk:
Ik heb zowaar jullie site kunnen vinden en ben onder de indruk van jullie indrukken.Prachtig dat landschap en de fotos zijn heel mooi.Geniet maar fijn verder en tot ziens. -
22 September 2007 - 19:00
Naath:
Hoihoi, Hoe gaat het met jullie? Al lang niks gehoord! Gaat alles nog goed? Liefs uit Enschede! -
24 September 2007 - 08:56
w a y
24 September 2007 - 17:07
Martine:
Hé hallooooooo
Hoop snel weer es wat te lezen van jullie. Ik vind het nu wel lang duren......